חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"פ 5177/04

: | גרסת הדפסה
בש"פ
בית המשפט העליון בירושלים
5177-04
8.6.2004
בפני :
אדמונד לוי

- נגד -
:
אברהים אבורקייק
עו"ד אלון ג'וליאן
:
מדינת ישראל
עו"ד מאיה חדד
החלטה

           בכתב אישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע, ובו יוחסה לעורר עבירת הריגה לפי סעיף 298 לחוק העונשין, נטען, כי במהלך קטטה שהתרחשה במועדון הוא דקר אדם בבטנו ובירכו וגרם למותו. האירוע התרחש ביום 30.8.03, ומאז אבדו עקבותיו של העורר עד שנעצר בחודש אפריל שנה זו. בד בבד עם הגשתו של כתב האישום, עתרה המשיבה למעצר העורר עד תום ההליכים, ומשבקשה זו נענתה, הוגש הערר שבפני.

           בעת הדיון בבית משפט קמא לא היתה מחלוקת בדבר קיומה של תשתית ראיות ועילת מעצר, אף שגרסת העורר היתה כי לא השתתף כלל בתגרה, ומכל מקום, הדקירה בירכו של המנוח אשר גרמה למותו, נעשתה בידי אדם אחר, אותו נמנעה המשיבה מלהעמיד לדין. אם יש ממש בגרסה אחרונה זו, מותר להניח כי הדבר ייבחן בקפידה על ידי בית המשפט המוסמך בעת שידון בתיק לגופו. אולם נכון לשלב זה של ההליכים, רשאי היה בית המשפט המחוזי לקבוע כי קיימים מספר עדי ראיה, אשר נכחו בזירה,  וראו את העורר מחזיק בסכין ודוקר את קרבנו, הואיל והחשד אשר הופנה לעבר החשוד האחר נתמך בעדותה של עדה אחת בלבד, בעוד שכל היתר אשר נכחו שם טענו כי אותו חשוד לא אחז בידו סכין אלא אלה. כך או כך, זה אינו הזמן להכריע בשאלת מהימנותם של העדים, ולפיכך נכון לקבוע כי המאשימה יצאה ידי חובת ההוכחה המוטלת עליה בשלב זה של ההליכים, באשר הראיות שבידה מצביעות על העורר ולא אחר כמי שדקר את המנוח וגרם למותו.

           מכאן דעתי כי החלטה לעצור את העורר היתה במקומה, ובדעתי זו התחזקתי לנוכח העובדה כי העורר נמלט לאחר האירוע, וקיים חשש כי הוא ישוב ויעשה כן מאימת הדין, ובכך יסכל את קיומם של ההליכים בעניינו.

           הערר נדחה.

           ניתנה היום, י"ט בסיון תשס"ד (8.6.2004).

                                                                                                 ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   /שב התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>